Лабораторні дослідження довели, що бджоли вміють вибирати оптимальний маршрут. Після локалізації розставлених в різних місцях квітів, бждола облітає їх таким чином, що шлях виявляється найкоротшим. Таким чином, бджоли ефективно справляються з класичною задачею Комівояжера.
Вау... Хлопці, це класно! Нарешті другий сезон... Тепер буде можливість раніше підготуватись до олімпіади... А то минулий сезон почали так пізно - десь зимою вроді - якраз перед обласною...
Коледж буде шотижня в той же час? Будуть якісь пост-лекційні змагання? І .. Треба мати якусь базову підготовку до лекції, чи може любий прийти?
iGenius написав:
Вау... Хлопці, це класно! Нарешті другий сезон... Тепер буде можливість раніше підготуватись до олімпіади... А то минулий сезон почали так пізно - десь зимою вроді - якраз перед обласною...
Та хоч би й після обласної... тобто це сумно, що так пізно почали, але ніяка це не підготовка, якщо вона обмежується гуртком. А з таким рівнем програмування, який, як це не сумно, потрібний для нашої обласної, і підготовки, як такої, не треба, тупо трохи кодингової практики... хоч 500 найпримітивніших задач зробити в онлайні без будь-якого зайвого вивчення теорії, тільки те, що стає потрібним для тих задач - і вже в кишені місце на відборі. Або базові знання з фізмату - і теж місце на відборі, якщо не плужити сильно
iGenius написав:
Коледж буде шотижня в той же час? Будуть якісь пост-лекційні змагання?
Поки що так планується, а як вийде - буде видно. Змагання - якщо все добре буде, то будуть і змагання. В ідеалі - з тематичними задачами різного рівня складності.
iGenius написав:
Треба мати якусь базову підготовку до лекції, чи може любий прийти?
Чисто теоретично... Може прийти "любий". Але любий - це поняття нечітке. Дехто навіть комп'ютера в житті не бачив, і слово алгоритм вперше почув Лекції плануються різнопланові і різного рівня... Як будете задуже шарити - буде нецікаво, як будете зовсім нешарити - буде відчуття "що я тут забув" і певна надмірна складність. Може і таке бути, що перед якоюсь тематичною лекцією буде вивішено щось типу "почитайте по тому-то основи", щоб потім на лекції про потоки на графі не треба було пояснювати, що називають графом.
Одінь окуляри з фіолетовим шклом - так легше стіну пробивати чолом.
Ну.. Стосовно змагань - то , мабуть буде... От минулого сезону були... Хоч і не багато, але були... Впринципі, це залежить і від відвідувачів... Можна якось буде зібратись в купочку(відвідувачам коледжу) і придумати якийсь набір задачок для інших.. А на наступний раз інші прмдумають для нас... а потім може й адміни спохватяться ...
Не, я вважаю, шо дійсно може прийти ЛЮБИЙ ... Минулого разу починалось з того, як написати примітивну задачку на С++ чи паскалі... Будьмо відверті, а шо ше тре для початку?! Тільки це... Ну а далі - все в руках відвідувачів... Насправді, коледж дав мені багато - пребагато... І якби я не ПЛУЖИВ як олень, то був би на відборі, ну а там... Хто зна, хто зна... А цього року збираюсь стабільно його відвідувати... Але, головне, коледж дав мені натхнення ... Якось синтементально звучить, шо поробиш xD...