Опубліковано 28-08-2010 13:36
прикольно він все робить
особливо подобається як він челенджить...пару чекунд читає, а потім просто вводить тест і валить ... просто убійственно челенджить )
BaLLoN_ZiQ написав:
А кому потрібні ті румвіни !? хіба що самому себе морально підтримати. але потім щоб знову стати редом тре знову багато часу тратити. Тому думаю ти ніяких правил не порушиш якщо напишеш пару матчів на -1000, або й більше !
Навмисно виступати погано, щоб понизити свій рейтинг - проти правил. Пункт 19 правил участі в рейтингових алгоритмічних змаганнях:
http://www.topcoder.com/wiki/display/tc/Competing+in+a+Rated+Algorithm+Competition
Purposefully performing poorly during a rated event with the intention of artificially lowering your rating is considered very poor sportsmanship - and may result in account deactivation.
Не помиляється той, хто нічого не робить!
Змінив(ла) Ostap, 30-08-2010 08:17
Ну, знаєш, я собі важко уявляю смугу "невдач", шоб з червоненького стати сірим, і, чи не буде підозріло, шо в тебе десятий раз поспіль сума відємна за рахунок челенжів?! По-моєму, розумна людина б не перегинала аж так палку...
Хлопці, хтось може пояснити, чому я, коли хочу змінити школу на ЛНУ в топокдері, то не можу знайти того ЛНУ, де всі, а тільки ті, де по одному, по два?
---
І чому на Контестері я також не можу поміняти заклад?!
CUPIDON написав:
Хлопці, хтось може пояснити, чому я, коли хочу змінити школу на ЛНУ в топокдері, то не можу знайти того ЛНУ, де всі, а тільки ті, де по одному, по два?
---
Бо вона не ЛНУ, а Львівський Національний Університет... Англ.буквами тільки. Копірни рядок з рейтингу університетів з назвою, і шукай за ним. Якщо ж ти за ним і шукав (а не за LNU), то не знаю.
-=-=-
А тепер перейдем до матчу
В дів2 мені дуже сподобалось Сьогодні досить плоскенькі задачки, всі 3... Хоча, може я просто переоцінив рівень дів2, або ж задачі якраз з того напряму, який мені добре йде (ха, там рядків нема жодного разу, і векторів теж, і біток не тре...)
Перша задача проста. 275... Прочитав, сів кодити бітки... Дописав вже до кінця майже (лишилось змінні оголосити) - вшарив, що то не може бути дів2 250 (нехай сьогодні і 275). Трошки підключив матчасть мозку... в'їхав... глянув на приклади... остаточно в'їхав. Написав коротко... хоча можна було вже бітки лишити, там залишалось до повного розв'язку десь стільки ж, скільки з нуля писати "оптимальніший"... досить повільно вийшло за рахунок того, що я ще бітки спочатку робив (десь 70им в дивізіоні, на 270.85).
Друга задача теж проста. Я так зрозумів, що в дів1 те саме, але з більшими обмеженнями... Щоб треба було зв'язний список робити або щось таке... Або ще більші, щоб треба було якось математично розв'язувати, а не симулювати. Маю такий здогад. А в нас лобова задача, на макстесті в мене кілька сотих секунди, написав різко, трохи потестив ще (десь півтори хвилини), здав. 453.44, за сумою 2 задач місце в топ-10 дивізіону. Радієм...
900 замість 1000 - оце змусило задуматись. З однієї сторони, має бути ще простіше, ніж звичайна дів2 1000 (в цілому, так і є... розв'язок досить легко зрозуміти, тільки я після 10 хвилин кодингу застряг на реалізації, ніби просто, а щось не йде... спинюсь на тому, що є, ще трохи потестую, і йду готуватись до челенджів. А сам розв'язок 900, в моєму варіанті, напишу тут на інтерфазі, бо зараз буде типу допомогою
//суть така, що берем всі розряди з одного боку в інший, і рахуєм для кожної цифри окремо, скільки разів вона буде на цій позиції на проміжку, і далі тільки на базу потрібну множим
), з іншої - якщо я не зроблю, а інші зроблять, то буде недобре для мене... Зі складною 1000 за неї можна не переживати... Хоча й сьогодні, певно, більше 60-70 розв'язків не буде, і з них штук 10 - лобовики, штук 10 - заженуться на типах, і ще десь 15-20 - просто десь сплужать легенько, але критично.
=-=-=
900 більше, ніж я думав. Вже понад 50, а ще ж 20 хвилин кодити.
Між іншим, а у вас часто буває таке відчуття, коли вводиш якийсь випадковий тест на провірку, бачиш відповідь, завмираєш з думкою "блін... та як ж то так?.. десь помилка, ресабмітити", а за 3 секунди розумієш, що в голові неправильно відповідь на цей тест порахував
=-=-=
Маю румвін. Вітаю Івана й Віталія з тим, що обігнали мене. І з дів1 зразу. Зараз подивлюсь, чи піде румвін в рекбук. 1000 (900) майже всі попадали, напевно, основна проблема була та, з якою я не справився - проміжні результати за межі 8байтового вилазять, я не придумав, як рахувати інакше. Або довгу писати, це трохи нуднувато, і загнатись не складно.
Ну і ще багато хто лобовики писав.
Новий рейт 1210.
-=-
А в рекордбук не попав, жаль. Але нічо, можна було того очікувати, що воно не сумується. Бо були б крутіші рекорди.
Одінь окуляри з фіолетовим шклом - так легше стіну пробивати чолом.
Змінив(ла) LeBron, 15-09-2010 20:07
Спасибі... Тебе теж з перемогою в кімнаті =)
Для мене перемога в кімнаті - це вперше =)... Щасливий як слон ... Надіюсь, шо це остання моя перемога в другому дивізіоні... Ну шо, дів 1 , начувайся ... Ех, лиш би зразу звідти е вилетіти ;( xD
Якщо я правильно прошарив умову і ідею... Фішка така:
Берем по черзі всі позиції (розряд одиниць, бешок, бешок в квадраті...). На кожній перебираємо всі ненульові цифри можливі. Рахуєм, скільки разів та цифра буде в числах на проміжку від 1 до нашого числа на цій позиції. Додаємо до відповіді це значення, помножене на базу, за якою нам треба додавати, в потрібному степені.
Скільки разів буде цифра - рахується ніби не критично складно. Тобто ми можем порахувати скільки буде повних циклів тої цифри (допустим якщо цифра 3 на позиції 2 з кінця, то це 12х, 22х, 32х і так далі), і треба ще додати потрібну кількість чисел, якщо наше число в цьому "куску" (тобто виду "щось"2х). Віднімаєм від резу для кінця рез для початку - і все в шоколаді. Основний прикол в тому, що в нас таким методом може довга нарисуватись, якщо так рахувати, бо сказано тільки, що кінцевий результат в межах 8байтового.
Witaliy написав:
4 Ukraine 232 2687.18
Вітаємо всю Україну з поверненням на 4 позицію рейтингу ТопКодер
До щасливої 4 позиції треба ще б щасливих 4 тарґета!
А я, тим часом, сьогодні на парі з ОП в цілому зрозумів, як організувати розв'язок дів2-900 без довгої. Трохи нудно, бо в мене там виходить необхідність акуратно розписати 5 випадків, але нічого страшного, зате довга ж зникає
Веселий сьогодні матч, маю таке передчуття, що буде низький процент ацептів (відносно сабмітів) на всіх 3 задачах.
Особливо весела 900 Дуже схожа на стандартні задачі такого типу (навіть на юсако на золото вже рази 3 були) під 1 бінарник. А тут виходить типу 2 бінарники вкладені... Але за 15 хвилин я так і не зміг на листку довести, що цей алгоритм в нашому випадку коректний, і не зіг також і придумати контрприклад... Хоча ніби зрозуміло, куди думати той контрприклад, але ніяк не виходить. Зараз ще подумаю, в проміжку між відпочинком (як в дану мить) і тестингом 250, бо маю таку надію, що хтось в кімнаті (0 червоних) таки здасть, і буде нагода взяти +50.
-=-=-
А 500 вганяє в мене в когнітивний дисонанс...
Пару різних тупих ідей одночасно, потім пару хвилин штилю, потім знов пару тупих ідей...
-=-=-
На користь моєї ідеї про "не таку дитячу 900" говорить і те, що такі люди, як Петя, ще навіть не компілили...
Але, з іншого боку, вже 100+ сабмітів, і серед таргетів теж вже є...
Буде видно. На очних змаганнях треба ризикувати і пробувати щось писати, а тут я хіба втрачу час, який можна використати на написання цього поста-огляду та тестування 250... І статистику зіпсую, якщо засабмічу, бо однаково впаде, хоча б через якусь дурничку типу нестрого знаку рівності чи непроініціалізованої змінної.
-=-=-
250 сьогодні досить незручна для тестингу А в 900 навіть вдалось себе "нестрогим доведенням" переконати, що бінарник проходить. Але вже трошки пізно щось пробувати, тим більш, там ще для мене хвилин на 10 роботи з вхідними даними, щоб зігнати в 1 масив - а залишилось всього 4 хвилини.
Якщо в 900 дійсно пройде бінарник (в душі надіюсь, що моє "нестроге" доведення дійсно "нестроге", і він падатиме), то автори сильно запороли зі складностями.
-=-=-
На вході в інтерфазу 527ий. Погодьтесь, трохи дико бачити 300+ сабмітів на 900?
-=-=-
Взагалі 900 погана... От я бачу, допустим, в людини сорс за N*N*log(N) (тобто замість 1 бінарки лінійних прохід), хочу спробувати його завалити за часом - то що, мені писати всі 2000 чисел в свій контрприклад?.. Ні, я трохи заповільно друкую на цифровому ряді... Чи я мав перед челенджем ще сісти й генератор написати, раз в мене був час пити чай, тестити 250 і писати огляд?
-=-=-
Всі писали бінарник... І тарґети... Знач він проходить, скоріш за все...
Цікаво, що там Влад89 валить і яким прикладом, що в нього вже +350 (Бурундук вже +450 наловив, поки я це писав).
-=-=-
+500 в першого з Бурундуків.
Оскільки я мало вірю, що в нього в кімнаті стільки народу здало 900 (не знаю, де він, шукати лінь), то вже страшно за мою 250 стало...
-=-=-
У Влада не даремно +400, в нього пройшла 900 А у всіх паде В основному, вже і крім нього в декого пройшла...
-=-=-
Продовжив традицію, 250 впала Чекаю системок дів2 тепер, бо в дів1 я був майже в останній румі... Хоча та пародія з рядками (читайте кінець мого коду) мала малі шанси, але... я вірив знову буду в другому дивізіоні жару давати
-=-=-
Новий рейт 1174. Вітаю з ростом всіх представників Львівської школи програмування, бо сьогодні їх стільки в плюсах, що навіть перераховувати лінь. Хіба 2 людини, здається, опустились.
-=-=-
Мій сорс падає на 100+ тестах... Загон в тому, що я давно не писав геометрії чи чогось такого... Словом, з дійсними числами... А то останнім часом все графи, простенькі реалізаційні, цілочисельні моделювання, комбінаторика, парсинг... І вийшло, що хоч і вернувся до активних занять, але все або цілочисельні задачі, або тренування роботи з рядками на плюсах...
Я завтикав епсилон. Мій сорс наївно думає, що 207/800=0.2587499999999. Хоча це буде рівно 0.25875
Виправив, пройшло в практісах.
-=-=-
Мій прогноз справдився, проценти хороші Крім хіба дів2 250. А автор навіть відписав мені, що певно треба було дів2 250 давати дів1 500...
Називається, усвідомив свою помилку... Хоча це, порівняно з 900, далеко не найбільша його помилка.
Змінив(ла) LeBron, 25-09-2010 21:53
Як розвідник Львова в дів2, я просто змушений писати огляд.
Отже, матч провалено. Хоча міг бути румвін. Навіть місце в топ-5 дивізіону, задачі прості...
Але коли в 4 ранку в гуртожитку одночасно співають або грають на гітарі мінімум в 2 місцях в області прямої доброї чутності, то я ще трохи не втягую добре писати. До 5.10 залишився тільки співак, гітарист, певно, спати захтів.
250 проста. Там все зав'язано на розрядах, але я спочатку щось в них заплутався, і тому написав лобовик.
А в загальному закономірність зрозуміла.
500 ніби проста. Не дуже складно довести, що в потрібних числах не буде цифр 4 і більше. А з 4 цифр, які залишаються, багато номерів і не вийде... Повний перебір, генерим число, провіряєм, чи катить під наші межі і умови. В мене пройшла 2500 тестів, генерених рандомом, все співпало з лобовиком. Або тести хороші, або там якийсь виняток, але вона впала... Чого я не додумався ще з макстестом звіритись?.. Або загнати в прекалковий масив всі числа (це ще швидше)?..
1000... Якби я швидко писав 500 (тобто 550), то міг би навіть здати 1000 за певного везіння. Можете глянути, що в мене відкомпільовано до тої задачі... Задача сама по собі проста відносно, як на 1000... (забув, що я в дів2)
В 1000 бітки, стан динаміки - кількість способів зафарбувати потрібну бітку набору вершин, використавши ен початкових кольорів. Вона в мене вже навіть давала ненульові відповіді наприкінці, і ті відповіді були порядку правильних))
500 впала на челенджі, значить, або хтось явно побачив помилку, або челенджили макстестом за вигляд.
250 пройшла системку, я на 121 місці (дякуючи +50 за чийсь бф до 500).
-=-=-=-
Новий рейт 1206.
-=-=-=-
Другий раз на тому ж тупити нецікаво... Було вже таке в цьому році. В мене k*k в 550 вилазило за межі 4байтового (то досить логічно при k до мільярда), а 8байтовий я не поставив.
На цей раз знову 5 символів відділяли мене від ацепту. Виправив, пройшло в практісі.
Змінив(ла) LeBron, 06-10-2010 06:00
В мене теж весело вийшло - здав 250 на 129 балів і зробив три НЕуспішні челенджі=), тому в сумі мав 54 бали. Якби того не робив то було б досить норм і пішов би в плюс, а так маю -5 =)
А 550 була явно непідйомна, здало мало людей =(
Ндя, даремно я минулого разу жалівся, що матч погано писати в гуртожитку в 4 ранку.
В 4 ранку писати дуже добре.
В 6 вечора писати трохи гірше))) 300 досить підйомна, гарно написати перебір (числа виду 2^q*k^p), і все буде ок. Але мені поки добре йде хіба А+В в умовах гуртожитка писати. Будем тренуватись(
Після 40 хвилин спроб я забив. Зараз хоч на челенджі спробую не обломатись(
-=-=-
Новий 1187.
Змінив(ла) LeBron, 26-10-2010 20:03