Головна Обговорення Лінки Пошук Prykladna СС Прикладна _КОЛЕДЖ 13.08.2026 04:17:32 (EEST=GMT+2)
ACM -
Навігація -
Теми форуму +
Чи знали ви, що... ? (beta) -
Людина не може більш-менш успішно полоскотати себе самостійно.
Події
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Birthday(s):

Перегляд теми
ACM Контестер | Технічні Питання | Робота сайту
Автор Перегляд розв'язків
Tas
Користувач

Зареєстрований: 07.12.08
Опубліковано 19-11-2011 11:31
Шановні адміністратори !

Маю пропозицію.

Загально відомо, що одна і та сама задача може бути розв'язана декількома способами. Якщо б користувачі acm.lviv.ua мали змогу передивлятися інші розв'язки зданих ними задач, то вони б могли довідатися про нові підходи для рішення цієї задачі, і можливо застосувати їх для розв'язку задач в майбутньому.

Для того, щоб не займати багато місця всі розв'язки одної задачі варто пакувати в 2 архіви - для Pascal і С++. В архівах зберігати наприклад 50 найкращих по часу, пам'яті задач.

Якщо користувач хоче завантажити архів, то він повинен бути залогіненим і задачу мати зарахованою.

Для того, щоб вияснити чи потрібно це користувачам, думаю варто зробити опитування. Якщо бідьше ніж 50% опитаних будуть підтримувати таку ідею, то не бачу перешкод для створення такої функції на сайті.
Надіслати приватне повідомлення
Автор RE: Перегляд розв'язків
njakawaii
Користувач

Зареєстрований: 04.11.09
Опубліковано 19-11-2011 20:38
Підтримую!

LeBron
Головний Адміністратор

Зареєстрований: 10.02.09
Опубліковано 19-11-2011 20:59
Не підтримую!
Якщо навіть більше ніж 50% користувачів підтримають таку вимогу, то все одно це не особливо пов'язано з тим, чи буде таке введено.
Для початку - задумайтесь, чому на АСМ-сайтах, які є саме "архівами", тобто не TopCoder, Codeforces і т.д., така функція не реалізована? Я час від часу буваю на приблизно 20 АСМ-сайтах, і на жодному такої функції не бачив.
Почнемо з того, що аргумент "могли б довідатись про нові підходи" є нелогічним. Оскільки за таким ж принципом можна відкрити і нерозв'язані задачі - адже це теж дає можливість дізнатись про нові підходи.
Наступне: число "50 розв'язків" - це теж нісенітниця. На сайті 50 ацептів загалом (по обидвох мовах) мають лише задачі, котрі не становлять алгоритмічної цінності. Розв'язок з двох іфок рідко дає якісь нові підходи. І найближчим часом це число ще не буде досягнуто. Також інколи краще знати розв'язок, котрий працює 0.9 секунди і пишеться за 60 секунд, ніж розв'язок за 0.03, котрий вимагає кілька сотень рядків коду.

-------

Ну і найважливіше: на сайтах, де є доступ до сорсів, це продиктовано тим, що він необхідний в рамках самих змагань. Ну а педагогічні цілі - вже потім. Є така річ, як етикет. На Контестері адміністрація має доступ до розв'язків учасників, але це необхідно не в педагогічних цілях.
Якщо мені належать авторські права на мій код, то я не згідний, щоб його читали всі бажаючі. Я не нажимав ніде кнопочки I agree.

Одінь окуляри з фіолетовим шклом - так легше стіну пробивати чолом.
LeBron LeBron Надіслати приватне повідомлення
Tas
Користувач

Зареєстрований: 07.12.08
Опубліковано 19-11-2011 22:12
Хочу сказати, що я поважаю адміністрацію сайту, перш за все тому, що такий сайт є, і що він приносить користь. До цього моменту я вважав, що деякі ідеї, та пропозиції вітаються, навіть, якщо деякі з них потім вони будуть відхилені.

Можна було відхилити мою пропозицію зважено і культурно, а можна було зробити так як зробили Ви - емоційно, явним вираженням неповаги і некультурно. Дивно, що в кінці промайнуло слово етикет.
Не хочете робити - не робіть, ваше право.

Коментарі внизу.

Почнемо з того, що аргумент "могли б довідатись про нові підходи" є нелогічним.

див:

Якщо б користувачі acm.lviv.ua мали змогу передивлятися інші розв'язки зданих ними задач, то вони б могли довідатися про нові підходи для рішення цієї задачі, і можливо застосувати їх для розв'язку задач в майбутньому.

Часто розв'язки відрізняються, і цікаво подивитися на інший розв'язок зробити висновки і можливо використати ці всновки в майбутньому.
Не бачу логічної помилки.

Наступне: число "50 розв'язків" - це теж нісенітниця.

50 розв'язків - це невеликий набір розв'язків з якими можна ознайомитися. Можливо для Вас чужі розв'язки задач не несуть інформаційної цінності, тому Ви вважаєте це нісенітницею але думаю не варто це припідносити як абсолютну правду.

Якщо мені належать авторські права на мій код, то я не згідний, щоб його читали всі бажаючі. Я не нажимав ніде кнопочки I agree.

Можна поставити кнопочку в профілі користувача.
LeBron
Головний Адміністратор

Опубліковано 19-11-2011 22:59
Tas написав:
Хочу сказати, що я поважаю адміністрацію сайту, перш за все тому, що такий сайт є, і що він приносить користь. До цього моменту я вважав, що деякі ідеї, та пропозиції вітаються, навіть, якщо деякі з них потім вони будуть відхилені.

Дякую; в моєму повідомленні було висловлено лише мою суб'єктивну позицію, як користувача, такого ж, як і Ви. Вона може не співпадати із загальною позицією Адміністрації. Я не вживаю висловів на зразок "такого на сайті не буде". У будь-якому разі, такі рішення не приймаються однією людиною.

Tas написав:
Не хочете робити - не робіть, ваше право.

Як було сказано вище, я не писав, що я не хочу так робити. Хоча, погодьтесь, часто доводиться робити те, що не схвалюєш, лише тому, що це потрібно зробити. Моє суб'єктивне "не хочу" не повинне кофліктувати з повноваженнями Адміністратора.

Tas написав:
Часто розв'язки відрізняються, і цікаво подивитися на інший розв'язок зробити висновки і можливо використати ці всновки в майбутньому.
Не бачу логічної помилки.

Погоджуюсь. Не логічна помилка, скоріше - абсурдний аргумент.
Логічно, що використання коду таким чином може служити для самоосвіти. Але з таким же успіхом можна дозволити читати довільні коди (і з незданих задач) - адже це самоосвіта? На сайті є задачі, котрі робляться схожим чином. І якщо у користувача по одній з таких задач розв'язок проходить, а по іншій - не вкладається, то читання оптимального розв'язку по тій, котра вже здана - це все одно, що читання коду по задачі, яку ще не здано.

Tas написав:
50 розв'язків - це невеликий набір розв'язків з якими можна ознайомитися. Можливо для Вас чужі розв'язки задач не несуть інформаційної цінності, тому Ви вважаєте це нісенітницею але думаю не варто це припідносити як абсолютну правду.

Тут я мав на увазі, що 50 - це навіть забагато. Хоча, такі технічні деталі - це не суттєво саме зараз. Але у задачах, розв'язки котрих потребують алгоритмів (а не щось на зразок "виведіть число задом наперед";), загальна кількість ацептів дуже рідко досягає 50.

Tas написав:
Можна поставити кнопочку в профілі користувача.

Оце цікава думка. Пропонуєте вибирати 50 розв'язків не з усіх розв'язків, а лише з тих, що належать "публічним" юзерам (юзерам, котрі в профілі дали згоду на загальний доступ до своїх кодів)?

-----

І заключне питання. На Вашу думку, чому така цікава і корисна функція не реалізована на жодному відомому АСМ-сайті архівного типу?

-----

Також завчасно прошу вибачення, якщо своїми різкими висловлюваннями когось образив.
Після напруженого контесту, мабуть, потрібно спочатку поспати, а вже потім про щось говорити.

Змінив(ла) LeBron, 20-11-2011 00:26
iGenius
Користувач

Зареєстрований: 21.07.09
Опубліковано 20-11-2011 14:52
Tas,
пропоную тобі не піддаватись на провокації Lebron'a.
На скільки я знаю, він тут взагалі нічого не вирішує в цьому плані.
Тому розслабся і почекай, поки хтось з ВАЖЛИВИХ адмінів не зайде.

LeBron
Головний Адміністратор

Опубліковано 20-11-2011 15:35
iGenius написав:
Tas,
пропоную тобі не піддаватись на провокації Lebron'a.
На скільки я знаю, він тут взагалі нічого не вирішує в цьому плані.
Тому розслабся і почекай, поки хтось з ВАЖЛИВИХ адмінів не зайде.

Краще сприймайте мене в цій дискусії не як неважливого адміна, а як користувача.

Раз уже дійшло до Ad hominem, то, Іване, поки важливі адміни зайняті важливими справами - не міг би висловити свою позицію з цього приводу? Можеш і з цього профіля, якщо хочеш.

iGenius
Користувач

Зареєстрований: 21.07.09
Опубліковано 21-11-2011 15:34
LeBron написав:
Раз уже дійшло до Ad hominem, то, Іване, поки важливі адміни зайняті важливими справами - не міг би висловити свою позицію з цього приводу? Можеш і з цього профіля, якщо хочеш.

Погуглив, знайшов, що
Ad hominem - ответ на аргумент, основанный не на его сути, объективных фактах и логических рассуждениях, а на личности конкретного человека, выдвинувшего этот аргумент.
Цікаво.
Я не впевнений, що щось з того, що я написав, було сказано на підгрунті моїх суджень про Вас.
Якщо я не правий, то тобі буде просто відповісти на наступне це питання:
Якби стояло питання : відкривати розв'язки для користувачів, чи ні, то від тебе кінцеве рішення залежало б?
Особисто я думаю ні. І цей висновок базується на обєктивних фактах та логічних міркуваннях.

Я перепрошую, але я мабуть не поставив свого імені в профілі саме тому, що не хочу, щоб хтось знав моє імя. А Ви використовуєте, як я розумію, права адміна для власних цілей, а саме, щоб дізнатись моє імя. Ця інформація не несе ніякої ціни, і це порушення моїх прав приватності.

Моя позиція.
Я хочу, щоб була така можливість - переглядати, чужі розвязки до вже зданих мною задач.
Я не бачу в цьому нічого поганого.
А от Ви неодноразово задавали питання, чому на інших архівах такого немає - відкритих сорсів.
Особисто я не знаю. Можливо це через лінь їхніх адмінів, можливо через відсутність навіть такої ідеї, можливо через таких забобонних адмінів, які боятимуться відрізнятись від сірої маси. хз. та я суттєвих причин не бачу. я не кажу що їх нема, і , можливо, навіть погоджусь з вами, якщо ви дасте нормальне пояснення.
LeBron
Головний Адміністратор

Опубліковано 21-11-2011 16:31
iGenius написав:
Я не впевнений, що щось з того, що я написав, було сказано на підгрунті моїх суджень про Вас.

Це стосувалось скоріше попереднього дописувача. У відношенні до Вас - йдеться лише про незрозумілий вплив мого статусу на сайті на дану дискусію.

iGenius написав:
Я перепрошую, але я мабуть не поставив свого імені в профілі саме тому, що не хочу, щоб хтось знав моє імя. А Ви використовуєте, як я розумію, права адміна для власних цілей, а саме, щоб дізнатись моє імя. Ця інформація не несе ніякої ціни, і це порушення моїх прав приватності.

Цікаво. Можливо, у Вас є певні суб'єктивні причини... Я не звик спілкуватись з безіменними, незвично і незручно це. Зазвичай свою особистість не оголошують, щоб уникнути відповідальності за свої дії. Але у Вас якісь свої причини - то хай буде так.
З цікавості - можете написати мені приватне повідомлення зі вказанням того, яким чином мої адмінправа можуть допомогти у визначенні особи. Може я настільки неважливий адмін, що навіть не маю таких повноважень, хто зна. Цей висновок (про Вашу особу) базується на обєктивних фактах та логічних міркуваннях.

iGenius написав:
А от Ви неодноразово задавали питання, чому на інших архівах такого немає - відкритих сорсів.
Особисто я не знаю. Можливо це через лінь їхніх адмінів, можливо через відсутність навіть такої ідеї, можливо через таких забобонних адмінів, які боятимуться відрізнятись від сірої маси. хз. та я суттєвих причин не бачу. я не кажу що їх нема, і , можливо, навіть погоджусь з вами, якщо ви дасте нормальне пояснення.

Перше уточнення: як Ви ставитесь до авторських прав? Чи вважаєте їх взагалі недоречними? Якщо учасник не бажає, щоб його код використовувався іншими? Робити в профілі кнопку "погоджуюсь", як пропонували раніше? Чи, навпаки, вважати за замовчуванням всіх згідними, і зробити кнопку "не погоджуюсь"? Можливо, комусь соромно за вигляд його коду? Або наприклад, він у свому старому коді когось образив назвами змінних чи коментарями? Не будем поширювати нововведення на старі коди? Чи ж просто заб'ємо на такі речі, які Ви самі назвали порушенням прав приватності?
Друге уточнення, яке прямо зв'язане з першим: АСМ-архів є, перш за все, не місцем самоосвіти, а місцем для змагань (на це явно вказують такі факти, як наявність рейтингу учасників). Також учасники змагаються між собою у реальному житті на змаганнях різного роду. Дуже частим є випадок, коли задачу можна зробити нормально, а можна пропхати. Тоді виходить, що нововведена фішка змусить нас допомагати конкурентам, хочем ми цього чи ні. Придумав хороший розв'язок, придумав класну оптимізацію, придумав як пам'ять вжати - інформація стала надбанням іншої людини, яка щось десь запрекалькала чи підшаманила, людини, котра не витратить свого часу та зусиль для здобуття цих знань.

kukuska
Користувач

Зареєстрований: 06.01.12
Опубліковано 11-01-2012 21:10
А от мені ідея подобається.;)

Для встановлення справедливості при реєстрації можна запитати користувача, чи він agree.
Або зробити таке налаштування окремим для кожної задачі.
Перейти на форум:
Голосування
Що Ви б хотіли отримати в якості подарунку на змаганні з програмування?

Медалі

настільні ігри

торт

клавіатура, навушники, флешки і т.д.

квитки в кіно

квитки в аквапарк

квитки на пейнтбол

книги

футболки з логотипом змагання

Для участі в голосуваннях Ви повинні залогуватись.
Міні-чат +
Зараз на сайті -
Гостей: 2
На сайті немає зареєстрованних користувачів

Користувачів: 5,103
новачок: NataEvgten