| Автор |
пропозиція щодо ел. матеріалів для самопідготовки |
sem
Модератор
Зареєстрований: 02.03.06 |
| Опубліковано 28-08-2007 22:13 |
|
|
Оскільки гілка форуму "пропозиції" перетворилась на "знайдені баги", то я відкриваю нову тему.
На обговорення подаю таку ідею:
У всіх без виключення є бажання знайти якусь літературу по алгоритмах. Не завжди є бажання почитати, але мати є бажання у всіх .
Технічно можливості є. Залишається вирішити що нам потрібно і в якій формі. Головним ще є проблема реалізації та супроводу.
Як на мене актуальним було б створити аналогічний сайт по структурі як aslgolist по дизайну як Аcm сontester по наповненню - як кормен, Еккель ....
Має бути деревовидна структура розділів, до кожної статті має бути короткий опис про призначення, та характеристики (складність ...). Повинна бути можливість залишити коментар але лише після підтвердження модератором.
Платформа - PHP (Можна і ДотНет) + MySQL/Access/PostGree ...
Відповідно, я думаю, потрібно вебмастером обрати іншу людину.
Тому у мене є такі питання:
1) Чи потрібно таке?
2) Чи готові Ви надати детальну інформацію хоча б про один відомий алгоритм?
3) Чи готові Ви адмініструвати та слідкувати щоб працював цей ресурс?
4) Писати Будем власний сайт чи використаємо готовий CMS?
5) Для усіх статтей узгоджуємо єдиний формат зберігання і всю інформацію яка появиться будемо переформатовувати під цей формат чи робимо як файл архів і просто кидаємо як отримали (цей варіант дуже поганий бо ускладнюється пошук і в багатьох книигах може бути одне й те саме різними словами / мовами. В кінці кінців буде така непонятка....)?
Новини, всякі там форуми, голосування і т.п. - застосовуємо уже діючі на цьому сайті. Не хочеться щоб це були різні системи.
Коротше чекаю відповідей на ці запитання і якщо є якісь ідеї - пишіть.
| Sem. |
|
| Автор |
RE: пропозиція щодо ел. матеріалів для самопідготовки |
ibm
Користувач

Зареєстрований: 21.02.07 |
| Опубліковано 30-08-2007 11:59 |
|
|
1. Yep
2. Yep. Наприклад Дейкстри, "Скупий", не надто детально, але зрозуміло, про ітерацію...
3. Yep.
4. (Що таке CMS?) Залежно від бажання і можливості. Якщо "Писати Будем" --- писати буде webmaster, sem і т. д. --- то вже явно не мені вирішувати. Якщо можна буде докластись самим --- можна й власний.
5. Про що ти? Оскільки ти програміст --- важкувато догадатись про який "формат" і "архів" ти говориш...
Pascal not dead!
Змінив(ла) ibm, 30-08-2007 19:00 |
|
| Автор |
sem
Модератор
| Опубліковано 30-08-2007 21:04 |
|
|
|
ibm написав:
4. (Що таке CMS?) Content manegement system. Цем готові системи із працюючими новинами, статтями, форумом, ... Наприклад acm.lviv.ua. При такій системі потрібно слідкувати в основному за наповненням. В нашому випадку прийшлось написати багато модулів, але в системі, яку ми обговорюєму не потрібно булоб нічого дописувати.
писати буде webmaster, sem і т. д.
Я із самого початку задумав цю ідею як частину всієї системі "АЦМ Контестер" із Owner'om наприклад ibm або ще хтось.
Просто така штука, що у теперішніх адміністраторів система часу обмаль, а ідею варто реалізувати.
Допомого (принаймі із мого боку) буде.
| Sem. |
|
| Автор |
ibm
Користувач

| Опубліковано 30-08-2007 22:27 |
|
|
Ти зробите щось, типу "Студії" (studio.topcoder.com (замість грошей можна начислювати бали )), чи як розроблятимемо?
Pascal not dead! |
|
| Автор |
sem
Модератор
| Опубліковано 30-08-2007 22:49 |
|
|
Ну про ту студія я нічого не знаю .... 
Про начисляти бали - це трохи туповата ідея. Я визнаю, хоча я і був ініціатором цього. Хоча якщо довести це до розуму - можливо щось і вийде.
Я пропоную просто вести статистику, і пізніше, коли буде можливість - нагородити чимось найактивніших. Ми плануємо співпрацювати із спонсорами. Але на матеріальні винагороди рекомендую нікому не розраховувати.
| Sem. |
|
| Автор |
DixonD
Модератор
Зареєстрований: 21.10.06 |
| Опубліковано 31-08-2007 18:11 |
|
|
Наскільки я розумію, початковий задум проекту acm.lviv.ua - це online judge на подобі тімусу чи чогось в тому роді.
На рахунок того, щоб створити сайт з навчальним контентом, повністю підтримую. На мою думку, потрібно розвивати ці проекти на окремих сайтах: на одному - тестувалка, на іншому - навчальний з новинами, форумом і т.д.
Щодо своєї допомоги, можу лише пообіцяти написати кілька статтей. Щодо адміністрування, то в мене ні знань, ні вмінь, ні часу немає;(
P.S. До теми. Я думаю варто відмовитись від використання фужіну: він бажний, не оригінальний та й взагалі... |
|
| Автор |
ibm
Користувач

| Опубліковано 01-09-2007 11:59 |
|
|
Як вім ідея з відкриванням ("куплянням" нових задач за бали?
Pascal not dead! |
|
| Автор |
extratrial
Користувач
Зареєстрований: 30.04.07 |
| Опубліковано 01-09-2007 17:33 |
|
|
Йо, класна ідея! Сайт із алгоритмами на українській мові це те що треба! Крім того, якщо там будуть вихідні коди, початківці будуть охоче його юзати! А досвідчений завжди хотітиме пригадати алгоритм, оскільки, можливо, саме він долучився до написання статті про нього! Це буде чудове доповнення до цього сайту.
|
|
| Автор |
ibm
Користувач

| Опубліковано 01-09-2007 18:18 |
|
|
|
На рахунок того, щоб створити сайт з навчальним контентом, повністю підтримую. На мою думку, потрібно розвивати ці проекти на окремих сайтах: на одному - тестувалка, на іншому - навчальний з новинами, форумом і т.д.
Це буде чудове доповнення до цього сайту.
Я думаю, це справді має бути інший сайт, а то не усі, хто потраплять туди з Гугли, матимуть на думці побувати й тут. Звісно сайти могли й зсилатись 1-е на 1-го, але мають бути різними, оскільки проекти - різні. Те, що ви хочите подивитись слова пісні - не означає, що ви хочите потрапити на змагання з написання пісень...
Keep it cool...
Pascal not dead! |
|
| Автор |
ibm
Користувач

| Опубліковано 01-09-2007 18:28 |
|
|
Ну про ту студія я нічого не знаю .... 
Студія (Studio.TopCoder.com) --- відділ ТС, в якому проводяться креативні змагання --- з дизайну/розробок Вебу, іконок для прог (наприклад їхньї UML Tool), лого, футболок, дизайну всілякого роду приколів, тупу великих чеків (http://studio.topcoder.com/?module=DownloadSubmission&sbmid=5994), та навіть й, нехай, саундтреків . Цікава штука .
Pascal not dead!
Змінив(ла) ibm, 01-09-2007 18:30 |
|
| Автор |
extratrial
Користувач
Зареєстрований: 30.04.07 |
| Опубліковано 01-09-2007 18:34 |
|
|
|
Я б міг долучитися, але в мене досвіду замало! Крім HTML і простих скриптів нічого не знаю. Пару статей міг б написати та й усе, але я думаю шо є люди, які можуть зробити те краще... |
|
| Автор |
DixonD
Модератор
| Опубліковано 01-09-2007 23:21 |
|
|
Ідея справді хороша. Деякої потрібної інфи немає навіть на алголісті та й взагалі майже ніде немає (наприклад RMQ чи теорія ігор).
Якщо і є, то треба довго шукати, шоб знайти шось ПУТНЄ.
Потрібно то все класно структуризувати, наприклад, тема "Алгоритми на графах"-> "Шляхи у графах"-> "Алгоритм Дейкстри". Робим статтю (хорошу ), реалізація на кількох мовах, кидаєм лінки на книги, де є інфа по цій темі (книги вже на нашому сайті звісно).
+ Номери задач на цю тему з Тімусу, Уви, ТЖУ і т.д.
Мені в свій час, якби хтось дав цю всю інфу скажімо по RMQ, я б не харився, не лазив по неті в пошуках, в результаті так нічого толкового і не знайшовши.
Якби ще зробити дзеркала сайту на російській і англійській, ціни б йому не було! (ну про російську це я пожартував ) |
|
| Автор |
ibm
Користувач

| Опубліковано 02-09-2007 13:45 |
|
|
Як хочеш англ. --- дивись на http://www.topcoder.com/tc?module=Static&d1=tutorials&d2=alg_index
теж не погане 
Pascal not dead!
Змінив(ла) ibm, 02-09-2007 19:53 |
|
| Автор |
ibm
Користувач

| Опубліковано 02-09-2007 13:46 |
|
|
Ось тобі й про RMQ: http://www.topcoder.com/tc?module=Static&d1=tutorials&d2=lowestCommonAncestor
Pascal not dead!
Змінив(ла) ibm, 02-09-2007 19:52 |
|
| Автор |
DixonD
Модератор
| Опубліковано 02-09-2007 22:54 |
|
|
Ну от з твоєю енергією замість того, щоб вчити старших, візьмеш і напишеш статтю про RMQ
А якшо серйозно, то по-перше, RMQ я, як не дивно, вже знаю, по-друге, про статтю я теж, як не дивно, знаю, по-третє, ти не вловив основний зміст мого повідомлення
Як хочеш англ. --- дивись на http://www.topcoder.com/tc?module=Static&d1=tutorials&d2=alg_index
теж не погане
Ти ще напиши "Як хочеш рус --- дивись на http://algolist.manual.ru"
Я б не сказав, шо на ТС такий повний набір потрібної інфи про алгоритми. Тим більше, я запропонував трохи більше, ніж написати кілька статтей...
І взагалі перестань флудити на форумі. Тема створена для обговорення ідеї створення власного сайту, тож давайте активно то і робити |
|
| Автор |
ibm
Користувач

| Опубліковано 04-09-2007 14:13 |
|
|
Ну, незнаю, прикол в тому, що з алгоритмами на російській, чи англійській є куча сайтаків. А от на українській - ще не бачив. Ну, за вийнятком Вікіпедії, звичайно... Та там не багато алгоритмів, чесно кажучи. Як на мене --- якщо робити сайток, то з справді потрібною інфою (Тобто --- тільки на укр.). Покрайній мірі --- зпочатку...
Pascal not dead!
Змінив(ла) ibm, 04-09-2007 16:28 |
|