| Автор |
RE: Львівська обласна учнівська олімпіада з інформатики 2011 |
Zdyvovanyj
Користувач
Зареєстрований: 06.02.11 |
| Опубліковано 07-02-2011 00:37 |
|
|
webmaster написав:
А давайте так подумаємо...
От наприклад Ви б мали вирішити кому і які та й скільки дипломів давати. То щоб ви вирішили? Яку б риску провели?
(звісно є обмеження в цій задачі: 0 - не можна, ВСІМ також не можна  )
Якщо керуватися принципом, описаним LeBron (1 - I, 1 - II, 1 - III) то в 9-му класі мало бути 5 призових місць (зараз є 12), в 10-му - 6 (так і є), в 11-му - 4 (є 6). Якщо було вирішено збільшити кількість дипломів 3-го ступеня, то треба було зберегти пропорції.
Забирати вже вручені дипломи, звичайно, не можна. Зараз можна додати 10-му і 11-му. В 10-му - по 11 позицію в списку, в 11-му по 13.
Змінив(ла) Zdyvovanyj, 07-02-2011 00:40 |
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
Зареєстрований: 10.02.09 |
| Опубліковано 07-02-2011 01:30 |
|
|
|
Zdyvovanyj написав:
Число призерів по роках.
Хтось пояснить тенденції?
Дійсно, в 2008 році якось дивно, що в 10 класі непарна кількість призерів...
Для пояснення тенденцій варто знати, про які тенденції йдеться, бо за 3 роками судити складно.
Принаймні мені.
Строго за цими 3 роками виходить, що на наступний рік 11класники можуть взагалі не одержати дипломів, але щось ніхто з теперішніх 10 класників таких картинок не малює і паніку не піднімає)
Одінь окуляри з фіолетовим шклом - так легше стіну пробивати чолом. |
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
| Опубліковано 07-02-2011 01:33 |
|
|
|
Zdyvovanyj написав:
Забирати вже вручені дипломи, звичайно, не можна. Зараз можна додати 10-му і 11-му. В 10-му - по 11 позицію в списку, в 11-му по 13.
У Вас 16 балів чи 17?
З.І.Оскільки на ЛОІППО нема в новині слова "попередні", як, скажімо, для укр.мови (де ще не проставлені дипломи), то я думаю, що зараз будь-хто з "Вельмишановних членів оргкомітету" в праві перервати оці роздуми фразою "результати є остаточними і не підлягають оскарженню".
Я б теж міг це сказати, але моя роль в тому всьому замала, щоб я відчував себе в праві на таке.
Моя порада - закінчіть навчання в школі, здайте норм. ЗНО, поступіть в хороший ВУЗ (ЛНУ, чи не ЛНУ, якщо після цього всього Ви "втратили віру" в ЛНУ), і добийтесь чогось на рівні студентських олімпіад з програмування - покажете всім, що на учнівському рівні просто дещо не вийшло так, як хотілось би. А якщо інфа була для Вас не шляхом до АСМ, а просто способом відкосити від ДПА, то пошукайте ще якийсь спосіб. Хоча на всі схожі змагання і олімпіади зараз вже ніби не пробитись (початкові етапи давно пройшли), та хто шукає, той завжди знаходить.
Одінь окуляри з фіолетовим шклом - так легше стіну пробивати чолом.
Змінив(ла) LeBron, 07-02-2011 01:39 |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

Зареєстрований: 17.03.07 |
| Опубліковано 07-02-2011 09:07 |
|
|
Оскільки з іншої сторони дискусії виступає Zdyvovanyj, то мені цікаво, скільки у Вас балів і яке відповідно місце?
Я не знаю точного регламенту змагань, але припускаю, що є (або принаймні була) можливість подавати апеляції.
От я наприклад, коли приймав участь в шкільній олімпіаді (не в Львівській області), то закінчив змагання з ІІІ місце, потім була апеляція, звісно обґрунтована, успішна, мені додали максимум балів за одну задачу, але в результаті так сталось, що в мене вийшло і далі ІІІ місце .
А про кількість призових місць.
От найпрестижніше змагання з програмування - АСМ, там на фіналі вручаються по 4 комплекти медалей (тобто 12 комплектів), з одної сторони дуже дивно, але з іншої сторони в тому дуже радий .
Вручаються так багато медалей тому, що в Чемпіонаті приймаються участь понад 8тис. команд, а це більше 24тис. студентів, а це просто астрономічні цифри. (от цікаво а скільки є професійних футболістів).
Отже, порада така:
Якщо є якісь конкретні зауваження про олімпіаду, то подавайте їх у відповідній формі (мабуть апеляція) організаторам, а якщо не має, то змиріться з результатом. Жюрі для того і жюрі, щоби приймати складні та важливі рішення.
Ого як багато написав . |
|
| Автор |
Zdyvovanyj
Користувач
| Опубліковано 07-02-2011 10:06 |
|
|
webmaster написав:
Отже, порада така:
Якщо є якісь конкретні зауваження про олімпіаду, то подавайте їх у відповідній формі (мабуть апеляція) організаторам, а якщо не має, то змиріться з результатом. Жюрі для того і жюрі, щоби приймати складні та важливі рішення.
Ого як багато написав  .
На закритті олімпіади пропонувалося на форумі ділитися враженнями, давати запитання і пропозиції. От і було задане питання:
Запитання до Організаторів і Журі.
Якими міркуваннями керувалися Організатори і Журі, при визначенні кількості призерів в кожній віковій категорії? Дивує така велика диспропорція - 9 кл. - 12 призових місць, а 10 і 11 - вдвічі менше - тільки по 6. Зрозуміло, що бали розподілилися в категоріях по-різному, але для аж такої диспропорції напевно є якісь причини? Поясніть будь-ласка!
Відповідь, напевно, багатьом буде цікавою.
Змінив(ла) Zdyvovanyj, 07-02-2011 11:24 |
|
| Автор |
Shef
Головний Адміністратор
Зареєстрований: 20.04.07 |
| Опубліковано 07-02-2011 13:27 |
|
|
Вельми вдячний за запитання і ще раз хотів би наголосити, що ваші відгуки є дуже важливими для подальшого покращення та розвитку обласної олімпіади.
Стосовно конкретного запитання відповідь є наступною. На олімпіаді Ви змагаєтесь зі своїми однолітками, тобто з представниками Вашого класу, і тільки з ними. А змагання для інших класів проходять паралельно, навіть незважаючи на те, що задачі у них такі ж. І нарікати на рішення журі, показуючи пальцем на молодших колег, з Вашого боку не є коректно. Аналогічно Ви могли б наводити приклад інших областей чи країн, де співвідношення призерів та учасників є більшим. Відверто кажучи, з урахуванням складності завдань, на мою думку, дипломів заслуговують учасники, які набрали принаймні половину можливих балів. А їх як показує практика зовсім не багато.
Не хочу щоб моя відповідь видалась занадто різкою чи образливою. Очевидно, що Ви не станете розумнішими якщо отримаєте диплом і Ваш результат від цього також не стане кращим. Тож не варто опускати руки та нарікати на обставини. Натомість потрібно працювати над собою та рухатися далі. Недарма говорять - все що нас не вбиває робить нас сильнішими. |
|
| Автор |
schoolboy
Користувач
Зареєстрований: 07.02.11 |
| Опубліковано 07-02-2011 18:29 |
|
|
|
LeBron написав:
Тобто якщо 9класник вперше приїхав на таку олімпіаду, не одержав призового місця, то він може розчаруватись в усьому цьому, і втратить будь-який інтерес до програмування.
А трошки старші школярі вже спокійніше до того ставляться, ніж молодші.
Старші школярі теж можуть розчаруватись в усьому цьому, втративши будь-який інтерес до програмування. Особливо після наполегливої підготовки. А цей "папірчик" як висловився LeBron для когось може і папірчик, але для 11-ти класника має велике значення.
Zdyvovanyj написав:
Якщо керуватися принципом, описаним LeBron (1 - I, 1 - II, 1 - III) то в 9-му класі мало бути 5 призових місць (зараз є 12), в 10-му - 6 (так і є), в 11-му - 4 (є 6). Якщо було вирішено збільшити кількість дипломів 3-го ступеня, то треба було зберегти пропорції.
Підтримую Zdyvovanyj |
|
| Автор |
Zdyvovanyj
Користувач
| Опубліковано 07-02-2011 19:53 |
|
|
Дякую Shef’у за увагу до мого звернення. Але ця подяка є чисто формальною. Бо його виступ ні на крок не наблизив мене до відповіді на питання що мене цікавить.
Маленький відступ. В нас часто скаржаться що наші політики не володіють культурою дискусії. Якщо вже навіть математик замість прямої відповіді на чітко поставлене питання починає давати поради і повчати, то як можна сподіватися якоїсь адекватності від політиків котрі про логіку взагалі певно не чули?
Не думаю, що інформація про котру я запитався - якими міркуваннями керувалися Організатори і Журі, при визначенні кількості призерів в кожній віковій категорії становить сувору таємницю, я починаю підозрювати, що тих міркувань взагалі не було! Мабуть число призерів взяли просто зі стелі! І саме тому зараз так важко розповісти про те чого не було.
Дякую schoolboy за підтримку!
Більше ця тема нікого не цікавить?
Змінив(ла) Zdyvovanyj, 07-02-2011 19:55 |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

Зареєстрований: 17.03.07 |
| Опубліковано 07-02-2011 20:39 |
|
|
Ви також не дали відповіді на конкретне поставлене питання:
webmaster написав:
Оскільки з іншої сторони дискусії виступає Zdyvovanyj, то мені цікаво, скільки у Вас балів і яке відповідно місце?
От я не був на даному змаганні і взагалі не маю уявлення, що і як там відбувалось і у кого які бали. Тому і питаю Вас це.
Чекаю відповіді. |
|
| Автор |
Zdyvovanyj
Користувач
| Опубліковано 07-02-2011 21:01 |
|
|
webmaster написав:
Ви також не дали відповіді на конкретне поставлене питання:
webmaster написав:
От я не був на даному змаганні і взагалі не маю уявлення, що і як там відбувалось і у кого які бали. Тому і питаю Вас це.
Чекаю відповіді.
Я радий що Ви визнаєте, що відповіді на моє питання ще не прозвучало.
Дізнатися які у кого бали можете тут http://www.loippo.lviv.ua/fusion/uploads/olimp/2011-III/inform/rez.xls
Доречі. звідки ви взяли, що я був учасником Олімпіади? |
|
| Автор |
Shef
Головний Адміністратор
| Опубліковано 08-02-2011 18:24 |
|
|
У положенні про проведення олімпіади сказано, що журі визначає розподіл призових місць у кожному класі незалежно. При цьому враховуються багато факторів. Чіткого ж визначення розподілу дипломів немає.
Гадаю, достатньо очевидним є те, що рішення журі є остаточним та оскарженню не підлягає, а "міркування" стосовно розподілу призових місць розголошуватися не будуть. Треба бути достатньо наївним, очікуючи відповіді на подібне некоректне запитання.
Не варто розводити демагогію на рівному місці. Згадана раніше тенденція зменшення кількості дипломів пояснюється постійним погіршенням загального рівня учасників олімпіади з року в рік.
Сподіваюсь, що цього разу відповідь є достатньо доступною та зрозумілою. |
|
| Автор |
Morgan HackProg
Користувач
Зареєстрований: 11.12.09 |
| Опубліковано 08-02-2011 18:28 |
|
|
Zdyvovanyj, чесно кажучи, мені за тебе соромно...
|
|
| Автор |
Zdyvovanyj
Користувач
| Опубліковано 08-02-2011 20:06 |
|
|
To Shef. Дійсно, коли відповідь стосується питання, то вона і є зрозумілою і навіть доступною. Дивно тільки, що вона зайняла стільки часу.
Дійсно, я визнаю, що був наївним, коли сподівався, що така процедура, як нагородження переможців олімпіади школярів може бути прозорою. Мабуть в нашій країні прийнято дітям змалку вказувати на їх місце. Можливо, саме тому з них потім виростають такі затуркані громадяни.
Тішить мене тільки надія, що може наше спілкування залишить у Вашій памяті хоч слабенький слід, і коли наступного року Ви будете підводити риску під списком призерів, Ваша рука не буде аж так твердою.
|
|
| Автор |
Zdyvovanyj
Користувач
| Опубліковано 08-02-2011 20:07 |
|
|
|
Morgan HackProg написав:
Zdyvovanyj, чесно кажучи, мені за тебе соромно...
А мені тебе шкода. |
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
| Опубліковано 08-02-2011 20:35 |
|
|
|
Zdyvovanyj написав:
...Ваша рука не буде аж так твердою.
Ото вже буде сумно, як буде Шеф сидіти, трусячись від хвилювання, спітнілий від нервового напруження, і невпевненою рукою (яка злегка дрижатиме), стримуючи серцебиття 150, підводити ту кляту риску.
Zdyvovanyj написав:
А мені тебе шкода.
А мені Вас шкода - кількох балів не вистачило, щоб заробити диплом.
З.І. Коли комусь кількість дипломів здається замалою - йому можна порадити посилення тренувань і т.д. Щоб він досягнув рівня цих дипломів.
Але коли їх комусь "забагато" - то нічого не порадиш, дипломи просто знецінюються і все. Тому ніхто й не дає дипломи всім учасникам. Хіба що дипломи учасника - як пам'ятку і "документальне підтвердження".
Одінь окуляри з фіолетовим шклом - так легше стіну пробивати чолом.
Змінив(ла) LeBron, 08-02-2011 22:29 |
|
| Автор |
RE: Всеукраїнська учнівська олімпіада з інформатики 2011 |
Blackpoodle
Користувач
Зареєстрований: 09.02.11 |
| Опубліковано 09-02-2011 11:27 |
|
|
Де можна знайти в Internet тести для тестування задач цьогорічної обласної олімпіади?
І коли приблизно будуть точні дні проведення зборів з підготовки команд до участі у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади та коли будуть офіційні списки людей, котрі запрошені на ці збори? |
|
| Автор |
Shef
Головний Адміністратор
| Опубліковано 09-02-2011 13:21 |
|
|
Немає чітко визначених правил стосовно підведення "риски". Але у будь-якому випадку система оцінювання розв'язків учасників є наперед відомою, а суб'єктивність тестування - відсутньою. Тому всі перебувають у рівних умовах. Учасники, які набрали однакову кількість балів, отримують однакові дипломи.
Незалежно від рішення журі, завжди є учасник, який йде першим під "рискою". Нарікати на рішення журі вміють всі, але чомусь ніхто не скаржиться на свої знання чи підготовку до олімпіади. Ще раз наголошую - на мою думку, за таких результатів дипломів і так вручено забагато. |
|
| Автор |
Shef
Головний Адміністратор
| Опубліковано 09-02-2011 13:25 |
|
|
Задачі незабаром будуть доступні для розв'язування на сайті. Тести олімпіади не розголошуються.
Список учасників відбору також буде сформований найближчим часом. Попередньо планується запросити на збори біля п'яти учнів з кожного класу. |
|