| Автор |
RE: Львівська обласна учнівська олімпіада з інформатики 2010 |
webmaster
Головний Адміністратор

Зареєстрований: 17.03.07 |
| Опубліковано 13-02-2010 21:17 |
|
|
Ostap написав:
Через відсутність поживи для коментарів (себто будь якої інформації з олімпіади), здаюся і іду спати.
Результати вже подивлюся завтра. Шкода, що канал зв'язку обірвався... Мабуть, Шефові треба найняти прес-секретаря 
Дякуємо Остапу, за найактивніше вболівання. От ти витримав змагання до кінця не дивлячись на те що у тебе то була ніч, а дивлячись із часу цього поста твого, то вже майже ранок |
|
| Автор |
cupidon4uk
Користувач
Зареєстрований: 02.01.09 |
| Опубліковано 13-02-2010 21:20 |
|
|
|
в задачі С написа замість розміру 10000 1000 , обідно однако , але вже головне відбір !
там би був Memory Limit!.. Я так написав... І пролетів.
То тільки мені, ідіоту здається, шо задачки були справді тяжкі? Я в шоці... Затупив задачку В.. 1 з 25... Дурак, шо ше скажеш?!... Ну а решта... То просто завал..
Як я поняв, С тре disjointset'ом робити...? Ех... Розстроєний.. 13/100... Таке враження, шо я справді ідіот... І як я міг розраховувати на відбір?!... Ех..
|
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 21:21 |
|
|
Сьогодні у нас була своя олімпіада (шкільна обласна з інформатики), а десь дуже далеко (у Канаді) відрилась інша олімпіада, і там також є представники України.
Вгадайте яка їх кількість....
Правильно 47 представників України у Ванкувері. |
|
| Автор |
cupidon4uk
Користувач
Зареєстрований: 02.01.09 |
| Опубліковано 13-02-2010 21:29 |
|
|
|
webmaster написав:
Сьогодні у нас була своя олімпіада (шкільна обласна з інформатики), а десь дуже далеко (у Канаді) відрилась інша олімпіада, і там також є представники України.
Вгадайте яка їх кількість....
Правильно 47 представників України у Ванкувері.
Шо серйозно?!... Капець.. Україною керує підпільно Shef!!!
(тссс! нікому не кажіть)
|
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 21:38 |
|
|
ну я буду трохи докоментовувати у стилі "постфактум"
на змаганні були присутні журналісти і редактори різного рівня і різної класу, але фотографій трохи наробили, тому я постараюсь зібрати всі фотографії до купи, відібрати найращі і опублікувати їх.
тому, якщо у когось є свої фотографії, що пов'язані із змаганням (навіть дорогам до Львова), то зв'яжіться зі мною |
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
Зареєстрований: 10.02.09 |
| Опубліковано 13-02-2010 21:40 |
|
|
|
Shef написав:
У одній із задач учасникам потрібно відсортувати масив зі 10000 цілих чисел, поміняти місцями 2 і 3, 4 і 5, ... та й вивести результат.
Невже це дійсно так складно?
А я не так робив Я відсортував, потім виводив іксовий і ікс плюс третій, і весь час збільшував ікс на два. Бо до свапів не додумався, та й не треба було думати - "здав і забув", пішов далі. Суть та сама, але...
Задача "на логіку", треба більше розуму, ніж для лобової третьої.
Третя, яка мені видалась найпростішою, якраз і зашкодила мені показати хороший результат.
Shef написав:
Проводимо дискусію на тему "Чи не занадто складні задачі цього року?".
Ні, я б сказав - занадто прості. Минулого року було більше роботи, бо було 3 досить складних задачі, цього року досить складною можна назвати хіба що... Або А, якщо говорити про нудність (ну і дехто, як я, ступив і не побачив довгої арифметики), або Д, якщо говорити про довгий розв'язок. Друга задача "проста" (як визнав сам автор), а третя теж досить примітивна (як визнав я ).
Shef написав:
Переважно учні з "0" чемно чекають дві-три години, а потім кажуть, що хочуть йти. Причому весь час до того тупо дивляться то на вікно ТР, то на умови задач.
В мене в румі було, здається, 4 людини, які н зробили навіть спроби щось відкомпілювати Одна дівчина весь контест дивилась то на хлопців в зелених футболках, то на мене... Аж тепліше на душі робилось від того погляду
Я завалив саме задачу С (мав би нормальні бали, якби получив ще +13, десь в районі Теслюка чи навіть вище). Мене підвела її простота. Написав в стилі ТопКодера десь за 10 хвилин, бо я таке писав за останній місяць разів 4-5, тому й кодив на автоматі. І навіть особливо не тестив. А те, що тестив - досить невдало. Набрав тільки 12 балів, бо в мене була помилка при об'єднанні двох компонент - я, замість того, щоб приписувати до розміру більшої розмір меншої і додавати міст, просто додавав міст, як в випадку, коли ребро в межах однієї компоненти.
Словом, на відборі потренуюсь хоч в плані змагальної практики, бо дали про себе знати відсутність досвіду змагань і нерви, дома таке (з чаєм, канапками і ногами на дивані) треба писати на 80+. А з гуглом ще краще
Таке зауваження, я вже на це Брюсові звертав увагу - що, в програмістів дійсно так тяжко з мовою? Умови сильно кульгали в цьому плані.
Одінь окуляри з фіолетовим шклом - так легше стіну пробивати чолом. |
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
| Опубліковано 13-02-2010 21:44 |
|
|
CUPIDON написав:
Шо серйозно?!... Капець.. Україною керує підпільно Shef!!!
(тссс! нікому не кажіть)
То, шо Шеф розказує, що його весь наступний тиждень не буде... То тільки прикриття - Харків, програмування...
А насправді він їде в Ванкувер, тільки не знаю, в якому виді спорту.
Бобслей, фігурне катання... ще є варіанти?
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
| Опубліковано 13-02-2010 21:47 |
|
|
Хе Ще, до речі, Віталій щось трохи з В запоров.
А то був би нас всіх взув по повній
Єдина людина, яка написала А нормально, з довгою арифметикою, та ще й такою, що працює 
|
| Автор |
0rbit
Користувач
Зареєстрований: 08.02.09 |
| Опубліковано 13-02-2010 21:48 |
|
|
LeBron написав:
Хе  Ще, до речі, Віталій щось трохи з В запоров.
Єдина людина, яка написала А нормально, з довгою арифметикою, та ще й такою, що працює 
даааа , Віталій шарить  |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 21:50 |
|
|
була проблема із одною аудиторією, 365
виникла проблема із системою тестування, компілятор відмовлявся правильно компілювати розв'язки
єдине більш менш розумумне пояснення таке:
на одній із машин (я навіть знаю на якій) можливо є дуже цікавий вірус, який попсува ехе-файл компілятора, і той вже не міг правильну ехе-повернути |
|
| Автор |
Witaliy
Користувач
Зареєстрований: 09.02.08 |
| Опубліковано 13-02-2010 21:51 |
|
|
LeBron написав:
Хе  Ще, до речі, Віталій щось трохи з В запоров.
То не то слово запоров.... ... але що маєм то маєм, а про нерви то в мене таке саме. Почав писати задачу D, зробив вже disjoint sets, почав робити сортування і тоді поняв що Краскал тут нідочого Десь після години змагань нормально зосередився і зробив С...... Тоді придумав А і на них і опирався, тестив..... Потім ще закодив лобовик для D, бо нічого кращого не придумав. А про B то я не знаю що на мене найшло, але я, прочитавши умову, вирішив що вона найважчка з цілого проблемсету 
Змінив(ла) Witaliy, 13-02-2010 21:53 |
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
| Опубліковано 13-02-2010 21:54 |
|
|
З нас погнали з Комівояжером Мовляв, дивіться, дітки, щоб потім ніц не говорили - бо ви не знаєте навіть стандартних задач, які є ледь не в кожній книжці
А комівояжера здається ніхто не знав, як робити. Бо першу хоть Віталій здав Я зараз сиджу, шукаю, як воно робиться, хоча, коли мені сказали, яка там оптимальна асимптотика, то я навіть сам здається правильно придумав (якщо порівнювати з тим, що я знайшов, то я вмаршрутці по дорозі додому її ніби правильно розв'язав). Де ж моя голова раніше була? Чого нам ніхто перед контестом не сказав, яка буде асимптотика в задачі Д? 
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 21:58 |
|
|
LeBron написав:
В мене в румі було, здається, 4 людини, які н зробили навіть спроби щось відкомпілювати  Одна дівчина весь контест дивилась то на хлопців в зелених футболках, то на мене... Аж тепліше на душі робилось від того погляду 
Ну те, що вона дивилась на хлопців у зелених футболках це зрозуміло. Але чого ти так сильно впевнений, що вона на тебе дивилась також, може просто за твоєю спиною був хлоп у зеленій футболці
 |
|
| Автор |
LeBron
Головний Адміністратор
| Опубліковано 13-02-2010 22:09 |
|
|
webmaster написав:
Ну те, що вона дивилась на хлопців у зелених футболках це зрозуміло. Але чого ти так сильно впевнений, що вона на тебе дивилась також, може просто за твоєю спиною був хлоп у зеленій футболці

Блін Так воно і було Розчарував. А мені то додавало наснаги всі 4 години
А взагалі, мене трохи напрягало, коли сидиш, а тут ззаді за метр шуркає Кушнір чи Воєца Аж підскакуєш. Бо там були двері, які досить тихо розсувались, а я сидів до них спиною. І от вони деколи дуже непомітно з тої сусідньої аудиторії виходили
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 22:13 |
|
|
на рахунок "сумно..."
учасник хоче (чи не хоче) здати свій розв'язок, йому система видає якісь бали, переважно перший раз дає 0, а учасник так ніби того і чекав і все йому добре.
потім вивляється, що той розв'язок виводить лишні символи, і якщо забрати їх, то він набирає декілька балів
невже 4 години часу (а якщо із дорогою, то ще більше) не шкода, щоб вже потім хоча б сказати, що ця задача не може давати 0 балів. |
|
| Автор |
kilotaras
Користувач

Зареєстрований: 22.11.07 |
| Опубліковано 13-02-2010 22:14 |
|
|
webmaster написав:
Для цього потрібно всього навсього два тримачі, у нас це були Славко і Бойко, дякую Вам хлопці 
Ну та було весело. |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 22:20 |
|
|
Bojko написав:
webmaster написав:
Для цього потрібно всього навсього два тримачі, у нас це були Славко і Бойко, дякую Вам хлопці 
Ну та було весело.
Бачиш, навіть тобі сподобалось.
Оголошується конкурс на найкращого Тримача, переможець отримає шанс стати Тримачем на наступному змаганні, не зволікайте бо часу обмаль.
(жарт) |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 22:23 |
|
|
|
після завершення тестування, ми зібрали всі збережені дані (із всіх флешок), запустили Мерджелку (програму, що об'єднує результати) і відразу отримали готові результати, що ще пришвидшило оголошення результатів і остаточного розпуску учасників по домам. |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 13-02-2010 22:25 |
|
|
Невеличкий анонс
Як вже було оголошено і незабаром буде опублікована новина, то через тиждень, у неділю, буде Онлайн версія сьогоднішнього змагання у нас на сайті. |
|
| Автор |
_Gav_
Користувач
Зареєстрований: 24.11.07 |
| Опубліковано 13-02-2010 22:33 |
|
|
|
Бойко наступного разу тримай вище |
|