| Автор |
Відбір на Всеукр 2009 |
webmaster
Головний Адміністратор

Зареєстрований: 17.03.07 |
| Опубліковано 28-02-2009 23:51 |
|
|
З 27 лютого по 3 березня 2009 року відбувається відбір школярів на Всеукраїнську олімпіаду 2009 у Львівській області.
Результати за перші два дні можна подивитися тут: посилання.
Змінив(ла) Shef, 02-03-2009 10:26 |
|
| Автор |
RE: Відбір на Всеукр 2009 |
BlaXpirit
Користувач

Зареєстрований: 26.01.08 |
| Опубліковано 01-03-2009 21:06 |
|
|
Якщо вже в результатах пише "IBM", треба дізнатися нікнейми всіх учасників відбору і ввести в таблицю, але ще краще - всюди писати "Прізвище Ім'я"
І ще одне: варто додати стовпчик, де написано номер класу, в якому навчається учасник.
Змінив(ла) BlaXpirit, 02-03-2009 13:28 |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 02-03-2009 23:07 |
|
|
|
Результати за 3 дні відборів |
|
| Автор |
BlaXpirit
Користувач

| Опубліковано 03-03-2009 20:35 |
|
|
Фінальні результати відбору:
bx.at.ua/vidbir.zip
Непогано було б розмістити задачі з відбору на сайті
Змінив(ла) BlaXpirit, 03-03-2009 20:39 |
|
| Автор |
ibm
Користувач

Зареєстрований: 21.02.07 |
| Опубліковано 03-03-2009 20:53 |
|
|
Ви б краще то в Гугл Докс закинули... Якось ліньки качати архівом.. :\
Pascal not dead! |
|
| Автор |
E@gle
Користувач
Зареєстрований: 24.11.07 |
| Опубліковано 03-03-2009 21:00 |
|
|
BlaXpirit написав:
Фінальні результати відбору:
bx.at.ua/vidbir.zip
Непогано було б розмістити задачі з відбору на сайті
Малий, не хар тут(
Тут і без тебе знають шо робити, поняв? |
|
| Автор |
BlaXpirit
Користувач

| Опубліковано 03-03-2009 21:36 |
|
|
|
Ой, які ми великі і круті... Тільки чогось той малий пройшов на всеукр, а ти ні |
|
| Автор |
E@gle
Користувач
| Опубліковано 03-03-2009 21:47 |
|
|
|
BlaXpirit написав:
Ой, які ми великі і круті... Тільки чогось той малий пройшов на всеукр, а ти ні
Як я тебе побічу в ліцеї в четвер то тоді пабічимо хто крутий!
Фіг з того шо ти попав, я тоже мав би попадати, а то просто несправедливість!!!!!!!!!!!!!!!! І я тебе обігнав в всіх крім 1-го туру і по сумі теж!
Чи ти хочеш сказати шо то справедливо шо в мене 4-е з 5 шо йдуть і я не йду?   |
|
| Автор |
E@gle
Користувач
| Опубліковано 03-03-2009 21:49 |
|
|
|
- написав:
[quote]BlaXpirit написав:
Ой, які ми великі і круті... Тільки чогось той малий пройшов на всеукр, а ти ні
І ше - в тебе майже нема конкуренції!
Ну хіба шо той тіп шо завжди random ставить!
Ну з ним важко змагатися, враховуючи шо 1 раз в нього random проканав 55 тестів з 100 ! |
|
| Автор |
BlaXpirit
Користувач

| Опубліковано 03-03-2009 21:57 |
|
|
Та той 'тіп' знає більше ніж ти.
Погоджуюсь шо Бойко трохи несправедливо попав, але то шо ти мене на 10 балів перегнав (ти ще й старший на рік) не рахується |
|
| Автор |
E@gle
Користувач
| Опубліковано 03-03-2009 22:14 |
|
|
|
BlaXpirit написав:
Та той 'тіп' знає більше ніж ти.
Погоджуюсь шо Бойко трохи несправедливо попав, але то шо ти мене на 10 балів перегнав (ти ще й старший на рік) не рахується
І Бойко від мене тоже старший! +я його обігнав!
Той тіп більше ніж я? Ти шо даун?
Якшо ти думаєш шо ти дуже розумний то чого в тебе 39 задач здано?
Шо розум в туалеті забув? |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 03-03-2009 23:11 |
|
|
Що за скандал підняли?
Акуратніше висловлюйтесь, і взагалі бажано паказувати свою "крутизну", у дії, тобто здавати задачки.
А то, щось із максимум 1600 балів поназбирували по 500, слабенько.
Змінив(ла) webmaster, 03-03-2009 23:14 |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 03-03-2009 23:15 |
|
|
|
Всі, хто хоче продовжити "навчання" запрошуються на Коледж, детальніше тут. |
|
| Автор |
Olecksandr
Модератор
Зареєстрований: 30.04.06 |
| Опубліковано 04-03-2009 00:41 |
|
|
Що за галас тут здійняли?!
Постараюсь виконати невдячну справу і розкласти все, як то кажуть по полицям.
По-перше за наказом міністерства має бути мінімум одна людина з області, яка має представляти кожен клас, себто 9, 10 та 11. Відповідно, як наслідок, перші місця по кожному з класів вже є розподіленими згідно поточних рейтингів.
По-друге рейтинги, як недавно знову згадували йдуть окремо по кожному класу, тому є не зовсім коректним порівнювати кількість балів, хоч і на тих самих задачах, але учасників з різних класів, слід не забувати що й в інших областях також трішки старші діти більш розумніші та досвідченіші за своїх молодших колег.
По-третє область ставить перед собою мету збільшити кількість конкурсних місць в наступному році/сезоні. Ідея полягає в тому, що вираховується згідно виступів середній рейтинг(згідно отриманих дипломів) всіх учасників і отримають певний коефіціент, на який домножатимуть поточну кількість місць/учасників(точних критеріїв я зараз уникатиму).
По-четверте, є таке правило, що ті хто мають перші абсолютні місця (по кожному з класів) автоматом проходять на Всеукраїнську. Скажу лише те, що тоді коли я писав, так само як і ви відбір, в 11-ому класі, один хлопець практично нічого не зміг зробити на самому відборі, причому один, на той час з 9-ти класників, показав набагато кращий результат за нього, але в результаті в силу цього правила ніхто не міг йому заборонити поїхати на Всеукраїнську, хоч, як це може бути зрозуміло це було зовсім невигідно для області. Нажаль, в той час обласна проводилась трішки по-інакшому, ніж можна побачити це зараз, зокрема відчувається дуже велика різниця між якістю та кількістю тестів а також рівнів задач, які не давали змогу обєктивно оцінити рівень учасників.
По-пяте, мені важко зрозуміти чому хтось робить винним в своїй невдачі людину, яка насправді є , скажімо, розумнішою.
По-шосте приведу яскравий приклад, який можна спостерігати зараз серед АСМ команд КНУ ім. Т. Г. Шевченка, насправді там навчається багато розумних студентів, які створюють конкуренцію між собою і для того щоби пробратись на Фінал України необхідно позмагатись не лише за місце в рейтингу регіону, а за те щоби потрапити в перших 2-3 місця серед команд ВУЗу, в силу обмежень, що насправді є важчим. Наприклад можна зайняти 4-те місце і не проти далі, хоч для прикладу 8 місць є прохідними з регіону. І таких прикладів можна ще багато приводити.
По-сьоме, хочеться сказати, що по великому рахунку, для 11-го класу Всеукраїнська олімпіада є однією з можливостей поступити до ВУЗу, що також є немаловажливим.
Вище носа! Тренуйтесь до наступного року, особливо літом, поки буде трішки вільного часу. Тоді ніякі обставини не змусять журитись  |
|
| Автор |
webmaster
Головний Адміністратор

| Опубліковано 04-03-2009 01:17 |
|
|
Гарне пояснення, більшість із того я сам навіть не знав.
Правда про перше місце на обласній тепер здається не діє.
От наприклад стосовно АСМ.
Півфінал світу NEERC 2008-2009 (там де Росія, цей сезон), команди які посіли 3 і 4 місце не їдуть, а команда яка посіла 14 місце їде. Це якраз повязано із тими квотами на навчальний заклад.
Стосовно Відбору.
IBM (Меньшиков) можна сказати більш менш нормальні результати показав (5 задач на 100%), а всі решта середні, або слабенькі. Не знаю правда як би Бойко в реальних умовах показав свої результати, але у 3-ій день він - другий, а 4-ий - перший (нажаль 1,5 (півтора) дні він пропустив, по серйозним причинам).
Стосовно результатів: особливо дивує 4тий день, один учасник набрав більше 200 балів, а більшість менше 80, це притому, що можливий максимум 400.
Заголом, мій висновок такий, що потрібно багато тренуватися, а то тут "круті", а потім на Всеукрі "тяжко", оскільки є інші області, які стабільно потужно виступаю.
Бажаю нашим представникам серйозно ще підготуватися і показавти справжній високий результат.
А тим хто не пройшов, потренуватися до наступної обласної і відповідно відбору, щоб набрати 100% балів і обовязково пройти на Всеукр. |
|
| Автор |
E@gle
Користувач
| Опубліковано 04-03-2009 07:37 |
|
|
Те й я маю на на увахі, шо коли був перший день казали шо обласна не рахується, враховуючи шо були чітери!
Якби це діяло то я сидив би і мовчав
Але все-одно буду мовчати!
Я просто висловлюю свою думку, і нікого не звинувачую, шо хтось винен шо я не написав краще. В цьому винен я і я це розумію. Але Бойко міг не пропускати 2-го туру, бо виходить шо для нього МАН важливіше ніж всеукра.
І ше:
Прошу вибачення, шо я так жорстко писав спочатку, то просто було вчора і я не втримувався! Емоції |
|
| Автор |
ibm
Користувач

Зареєстрований: 21.02.07 |
| Опубліковано 04-03-2009 17:33 |
|
|
|
webmaster написав:
Стосовно результатів: особливо дивує 4тий день, один учасник набрав більше 200 балів, а більшість менше 80, це притому, що можливий максимум 400.
Ну та на 4-й день задачки були такі шо . По-крайній мірі 2 останні. 1-а --- тупо фізика (ну, + бін пошук, але непам'ятаєш якоїсь фігні з з курсу фізики 9-го класу - пролетів), 2-а RMQ + бін пошук. Ну народ! RMQ дають раз, може, на 5 років, а то вже 2-а задачка на нього була! Графів взагалі серед останніх 20 задач не було --- це при тому, що графи щороку є. Туповато. Розказати навіть про хеш (нє, то, звичайно, важлива тема, але її небуває взагалі ніколи..), і забути про графи.. То лол..
Pascal not dead! |
|
| Автор |
E@gle
Користувач
| Опубліковано 04-03-2009 21:44 |
|
|
|
+1 |
|
| Автор |
Olecksandr
Модератор
Зареєстрований: 30.04.06 |
| Опубліковано 04-03-2009 22:08 |
|
|
|
- написав:
казали шо обласна не рахується
Кожен розуміє це як йому вигідно. Але якби ти був вже в 11-ому класі, коли це важливо для вступу, і тобі дали б дорогу на Всеукраїнську то ти би так не казав.
- написав:
Але Бойко міг не пропускати 2-го туру, бо виходить шо для нього МАН важливіше ніж всеукра.
Якщо ти кілька місяців пишеш наукову роботу, або взагалі займаєшся якоюсь справою, при цьому дійсно досягаєш хороших результатів і в силу незалежних від тебе обставин захист або представлення твоїх плодів перекривається з іншою важливою подією, то, мабуть тобі важко буде перекреслити те, над чим працював.
ibm написав:
Ну та на 4-й день задачки були такі шо  . По-крайній мірі 2 останні. 1-а --- тупо фізика (ну, + бін пошук, але непам'ятаєш якоїсь фігні з з курсу фізики 9-го класу - пролетів), 2-а RMQ + бін пошук. Ну народ! RMQ дають раз, може, на 5 років, а то вже 2-а задачка на нього була!  Графів взагалі серед останніх 20 задач не було --- це при тому, що графи щороку є. Туповато. Розказати навіть про хеш (нє, то, звичайно, важлива тема, але її небуває взагалі ніколи..), і забути про графи.. То лол..
Стосовно задач, особливо двох останніх. Перша задача, яку ти називаєш фізичною, насправді нею не була, просто якщо трішки знаєш фізики(причому за 8-ий клас, а не 9-ий), то можна побачити аналогію!, а не прямий наслідок, як можливо хтось міг подумати, і тоді вона стає простішою, якщо ж не знаєш, то можна спокійно вивести, єдине що треба знати як береться похідна від елементарних функцій. Ця задача планувалась, як більш демонстративна, в плані необхідності володіння базовим математичним апаратом. Коротенько стосовно самої ідеї. Розглянь для початку 2 смуги, бажано намалювати малюнок, згідно наступного пояснення. Нехай ширина смуг це w1, w2(нехай ми будем відкладати їх на віссі ординат), з відповідними обмеженнями на швидкості s1, s2, та після проходження обидвох смуг ми маємо зміститись вздвож вісі абсцис на величину b, скористаємось простим спостереженням що шлях через кожну окремо розглянуту смугу буде прямою лінією. тепер припустимо, що шлях
після проходження першої смуги змістився на x по віссі абсцис, відповідно зміщення після проходження лише другої смуги буде рівне b - x.
Функція часу буде мати наступний вигляд
T(x) = sqrt(w1^2 + x^2) / s1 + sqrt(w2^2 + (b - x)^2) / s2, розглянемо нуль похідної функції T по x, як достатню умову екстремуму .
T'(x) = 2 * x / (2 * sqrt(w1^2 + x^2) * s1) + 2 * (b - x) * (-1) / (2 * sqrt(w2^2 + (b - x)^2) * s2) = x / (sqrt(w1^2 + x^2) * s1) - (b - x) / (sqrt(w2^2 + (b - x)^2) * s2).
T'(x) = 0 ->
x / (sqrt(w1^2 + x^2) * s1) = (b - x) / (sqrt(w2^2 + (b - x)^2) * s2) ->
s1 / s2 = (x / sqrt(w1^2 + x^2)) * ((b - x) / sqrt(w2^2 + (b - x)^2))^(-1)
s1 / s2 = sin(alpha) / sin(betta), де alpha та betta відповідно кути між відрізками шляху та віссю OY в першій та другій смугах відповідно.
Єдине що лишається довести, що в точці х дійсно буде точка мінімуму, для цього достатньо перевірити знак другої похідної, він має бути додатнім, для точки мінімуму, перевірити це буде домашнім завданням 
Тепер розглянемо випадок з трьома смугами, очевидно що тепер подальша траекторія вже залежатиме від кута в першій смузі.
Відповідно за допомогою бінарного пошуку вибираємо перший кут, а точніше навіть синус кута, тоді проходимось по всіх смугах і перевіряємо з якого боку від бажаної точки ми опинились.
Стосовно другої задачі, там не було в ній бінарного пошуку, там насправді застовуються тільки 2 РМКю. Ця задача теж була дана з огляду на те, що в попередній день було розказано як працювати з рмкю, ті хто мав бажання але не зрозумів могли або спитати в Ігоря або знайти відповідний матеріал в інтернеті, або нагрузити того ж Ігоря щоб він знайшов і дав, почитати та розібратись. Якщо хтось захоче, то я також можу також детально і її розписати, де там зявляється необхідність в виконанні швидких запитів на суму на відрізку.
Змінив(ла) Olecksandr, 04-03-2009 22:18 |
|
| Автор |
E@gle
Користувач
| Опубліковано 04-03-2009 23:45 |
|
|
|
Olecksandr написав:
[quote]- написав:
казали шо обласна не рахується
Кожен розуміє це як йому вигідно. Але якби ти був вже в 11-ому класі, коли це важливо для вступу, і тобі дали б дорогу на Всеукраїнську то ти би так не казав.
- написав:
Але Бойко міг не пропускати 2-го туру, бо виходить шо для нього МАН важливіше ніж всеукра.
Якщо ти кілька місяців пишеш наукову роботу, або взагалі займаєшся якоюсь справою, при цьому дійсно досягаєш хороших результатів і в силу незалежних від тебе обставин захист або представлення твоїх плодів перекривається з іншою важливою подією, то, мабуть тобі важко буде перекреслити те, над чим працював.
Прикол в тому, шо я чув таку штуку шо на прикладну цього року можна попасти лише з всеукраїнської з математики!
Не знаю чи то правда, але...
Ну я не знав шо він то робив кілька місяців! |
|